böğrüdelik köyümüz e özel yemek çeşitleri
cumara
unaş
öre
beliç
beremiç
şülbörek
lübüşke
alediye
botka
şenke
tugaç
sızık börek
bedir
bavırsak
kertüp taba
kertup tuzdam
Unaş bu yemek iki çeşit olup
1 - yalbak unaş {kalın unaş}
2 -yiçke unaş{ince unaş}
Bu unaş ın yapılma şekli yumurta un tuz belirli miktarda su katılarak
yuğurulur hamur kıvamına gelince {suvala} baza halinde olacak şekilde
ayırılarak yapılır . Bu işlem bittikden sonra bu suvalalarnı oklava ile
yayılarak belirli kurutma süresi vardır
Kuruma kıvamına gelen hamur oklava ile toplanarak yaybak unaş kesilecek
ise barmak kalınlığında kesilir eğer yicke unaş ise tel tek kesilir yine yaygıda kurutulmaya bırakılır kuruyan unaş bişirilmeye hazır demekdir.
bişirme şekli kazanda maymınan bıyasnı kavurup üstüne bir baş kertup
0 yorum