böğrüdelik köyümüz e özel yemek çeşitleri

cumara

unaş

öre

beliç

beremiç

şülbörek

lübüşke

alediye

botka

şenke

tugaç

sızık börek

bedir

bavırsak

kertüp taba

kertup tuzdam

Unaş bu yemek iki çeşit olup

1 - yalbak unaş {kalın unaş}

2 -yiçke unaş{ince unaş}

Bu unaş ın yapılma şekli yumurta un tuz belirli miktarda su katılarak

yuğurulur hamur kıvamına gelince {suvala} baza halinde olacak şekilde

ayırılarak yapılır . Bu işlem bittikden sonra bu suvalalarnı oklava ile

yayılarak belirli kurutma süresi vardır

Kuruma kıvamına gelen hamur oklava ile toplanarak yaybak unaş kesilecek

ise barmak kalınlığında kesilir eğer yicke unaş ise tel tek kesilir yine yaygıda kurutulmaya bırakılır kuruyan unaş bişirilmeye hazır demekdir.

bişirme şekli kazanda maymınan bıyasnı kavurup üstüne bir baş kertup

kıccı kıccı duralıp salça veya dometis iklep bires alarnı kavurup annarı üstüne etsuvı iklep kaynağan suvğa unaşnı atasın bires kaynasa unaş servisge anık dimektir .AŞ BOLSIN DAMAĞINIZ TATLI BOLSIN ve tabakla servise sunulan çorbağa bıyasnı kıccı kıccı vaklap atasın annarı katık kuşasın kara buruç kuşıp aşaysın AFİYET OLSUN

Gönderen tatar on 2 Ağustos 2009 Pazar
categories: edit post

0 yorum

Yorum Gönder